Spruitjes met Knoflook, Olijfolie en Krokant Spek Genot

Spruitjes

Dit eenvoudige recept voor spruitjes met spek is een heerlijk bijgerecht, zelfs voor de meest onervaren thuiskok. Spruitjes worden in de oven geroosterd tot ze van buiten knapperig en knapperig zijn en van binnen zacht, met een beetje hulp van wat spek en ui. De knapperige spruitjes hebben geen hulp nodig en kunnen zonder iets anders rechtstreeks uit de oven worden gegeten voor het avondeten, maar met spek en ui zal zelfs de kieskeurigste groenteliefhebber om meer vragen!

INGREDIËNTEN

Pantry Ingrediënten & Kruiden

instructies

  1. Verwarm de oven voor op 375°F convectie of 400°F reguliere oven.
  2. Voorbereiding van de ingrediënten:

  3. Snijd de spruitjes bij en halveer ze. Verwijder eventuele verkleurde bladeren en leg ze in een grote mengkom.
  4. Snijd de uien in plakjes.
  5. Pers en hak de knoflook fijn.
  6. Snijd het spek.
  7. Plaats de voorbereide uien, knoflook en spek in kleine bakjes voor gebruik op het fornuis.
  8. Begin met koken

  9. Verwarm de oven voor op 375°F convectie of 400°F reguliere oven.
  10. Meng de spruitjes met olijfolie en basiskruiden.
  11. Verdeel ze op een bakplaat met de snijkant naar boven. (Bedek de bakplaat met een siliconen mat, bakpapier of aluminiumfolie om schoon te maken te vergemakkelijken.)
  12. Plaats de bakplaat in de oven gedurende 20-30 minuten of tot de spruitjes bruin zijn en de losse bladeren lichtjes zijn verkoold. (Controleer regelmatig de spruitjes in de oven en schud de pan en/of draai de pan om gelijkmatig te bruinen).
  13. Bak de spekreepjes in een koekenpan op middelhoog tot middelhoog vuur. Beweeg de stukjes rond in de pan voor gelijkmatig bakken.
  14. Als ze volledig gaar zijn, haal je de stukjes uit de pan en bewaar je het uitgelekte spekvet in de pan.
  15. Verlaag het vuur tot medium en voeg de uienplakjes toe aan het spekvet en bak ze tot ze beginnen te bruinen. (Als er niet genoeg spekvet in de pan zit, voeg dan een beetje olijfolie toe.)
  16. Voeg knoflook toe en bak 1 minuut.
  17. Voeg een flinke scheut witte wijnazijn toe en laat een beetje verdampen.
  18. Zet het vuur uit en breng op smaak met zout en peper.
  19. Doe het gebakken spek terug in de pan en bestrooi met gehakte peterselie.
  20. Wanneer de spruitjes klaar zijn, doe je ze in een grote kom en meng je ze met het spek- en uienmengsel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *