
Deze worstenbroodjes zijn het lekkerst als ze warm, lauw of op kamertemperatuur worden gegeten, waardoor ze een veelzijdige en geliefde snack of hapje zijn voor elke gelegenheid. Of ze nu worden geserveerd als hartige lekkernij voor bijeenkomsten of worden genoten als een troostrijk tussendoortje, deze zelfgemaakte worstenbroodjes zijn gegarandeerd een succes bij vrienden en familie.
Sausagevulling
Begin met zelfgemaakte worstvulling en dat begint met het plaatsen van gemalen varkensvlees, uien, knoflook, salie, broodkruimels, zout, peper, koriander, tijm, cayennepeper en nootmuskaat in een mengkom.
Dan als laatste, maar niet minder belangrijk, voeg je een optioneel ingrediënt toe: gedroogde broodkruimels. Dit verbetert niet alleen naar mijn mening de textuur, maar het zal ook wat van die vleessappen opnemen en vasthouden.
Pak een vork en meng dit goed door. Je zou het natuurlijk sneller kunnen mengen met je vingers, maar als je dat doet, warm je het op en meng je het vet in de mix, wat kan resulteren in een minder malse textuur.
Ik gebruik de punt van deze vork en neem de tijd om het grondig te mengen, en verdeel het dan in tweeën en leg elk deel op een stuk plasticfolie.
Maak je vingers vochtig zodat het vlees niet aan je handen plakt en vorm vervolgens twee cilinders van ongeveer dezelfde lengte als het bladerdeeg dat je gaat gebruiken om dit in te wikkelen.
Verdeel de helft van de mengeling en verdeel dat zo gelijkmatig mogelijk, en rol het dan in het plastic. Zet het vervolgens in de koelkast en bereid het bladerdeeg voor.

Het Vormen van de Rollen
Ik gebruik een populair merk bevroren bladerdeeg uit de supermarkt en scheid die stukken. Vervolgens splits ik een ervan in de lengte doormidden zodat we de andere twee stukken iets langer kunnen maken.
Smeer wat eimengsel op de rand, zoals je weet is dit gewoon een ei met een theelepel water erdoor geklopt, en smeer dat op de rand. Zodra het deeg een beetje ontdooit en flexibel wordt, overlappen we het met ongeveer een centimeter en drukken het dan naar beneden en smeren de randen.

Wat ik graag doe is een stuk bakpapier gebruiken en er een beetje overheen rollen, hopelijk eindig ik dan met een mooie gelijkmatige dikte, hoewel ik waarschijnlijk wat bloem had moeten gebruiken of minder ei.
Leg de worstlog op de achterkant van elk stuk deeg, leg het neer, op dat moment besluit je om je bakpapier doormidden te knippen, alleen om het wat gemakkelijker te verplaatsen, je zou die stap waarschijnlijk kunnen overslaan.

Rol deze op, druk de voorkant een beetje plat en rol de worst vooruit, maar om het helemaal op te rollen doe je precies hetzelfde aan de andere kant, trek het uit en maak het dunner.

Het idee hier is dat wanneer je dit samen rolt, je geen dubbele dikte bladerdeeg krijgt, wat nogal plakkerig en zompig kan worden als je het bakt. Om dit af te maken, smeer nog wat eimengsel erop. Theoretisch gezien, omdat die twee randen half zo dik waren, zullen ze, zodra je ze samenvoegt, dezelfde dikte hebben als de rest van het deeg. Is al deze fijnafstemming echt noodzakelijk om gewoon een beetje extra dik deeg te vermijden?
Sluit die twee randen samen door eraan te trekken en te rekken, en zoals gewoonlijk met dit soort dingen eindigen de naden naar beneden.

Voordat je deze snijdt, zet je ze in de vriezer voor ongeveer 10 minuten om het deeg weer stevig te maken, want het is essentieel dat we mooie, schone sneden krijgen met ons mes, en dat gebeurt alleen met bladerdeeg als het lekker koud is, dus zet het ongeveer 10 minuten in de vriezer.
Het Snijden van de Rollen
Voordat we deze gaan snijden, laten we ze eerst beschilderen met eimengsel, wat een belangrijke tip is omdat het altijd gemakkelijker en sneller zal zijn om twee grote dingen te bestrijken dan 16 kleine dingen. Dus ga ervoor en kwast dat erop, en zodra dat is opgedroogd, pak je een mes en snijd je deze in 16 hopelijk redelijk gelijke stukken.
Je zult dit pas later echt kunnen waarderen, maar omdat we door lekker koud bladerdeeg snijden in plaats van zacht warm bladerdeeg, zullen we mooie schone sneden krijgen voor al die lagen boter en deeg, wat ervoor zal zorgen dat het veel lekkerder en knapperiger bakt.
Snijd elk van deze rollen in acht stukken, op dat moment zijn ze vrijwel klaar om te bakken, behalve één optionele stap, en dat zou zijn om ze te bestrooien met sesamzaadjes. Als je geen behoefte hebt aan zaadjes, laat ze dan gerust weg, het is optioneel.
Leg ze over op een met silpat beklede bakplaat, en dan hebben we nog één laatste, maar zeer belangrijke stap. We willen deze een beetje voorzichtig indrukken om ze wat platter te maken, zodat ze niet omvallen als ze groeien, hoewel dat niet het einde van de wereld zou zijn, zien ze er wel beter uit als ze rechtop blijven. En zodra we die een beetje hebben ingedrukt, zijn ze klaar om te bakken.

Zet ze in het midden van een oven op 375 graden Celsius gedurende ongeveer 30 minuten of tot ze mooi bruin zijn. Haal ze er niet uit zodra ze goudbruin worden, zorg ervoor dat de onderkant ook bruin is en het bladerdeeg volledig gaar is, er is niets erger dan een ondergemaakte worstenbroodje, behalve misschien helemaal geen worstenbroodje, maar dit komt dicht in de buurt, dus bak ze alsjeblieft goed door. Op dat moment zijn ze klaar om warm of op kamertemperatuur te genieten, en natuurlijk serveer je ze zoals je maar wilt.
Ingrediënten
Instructies
- Voeg gemalen varkensvlees, uien, knoflook, salie, broodkruimels, zout, peper, koriander, tijm, cayennepeper en nootmuskaat toe in een mengkom. Meng met een vork en verdeel het mengsel in tweeën. Plaats deze verdeelde helften op een stuk plasticfolie.
- Maak je vingers vochtig zodat het vlees niet aan je handen blijft plakken en vorm twee cilinders van ongeveer dezelfde lengte als het bladerdeeg. Vorm deze als rollen in het plastic en zet ze in de koelkast.
- Scheid het halfbevroren bladerdeeg in drieën. Halveer een van de derden in de lengte. Laat het deeg op kamertemperatuur komen. Bestrijk de rand met eimengsel en zodra het deeg een beetje ontdooit en flexibel wordt, overlapt u het met ongeveer een centimeter en drukt u het naar beneden en strijkt u de randen glad.
- Leg een stuk bakpapier neer en bestuif het met bloem. Leg 2 vellen deeg erop en bestuif ook de bovenkant met bloem. Bedek met nog een vel bakpapier. Rol voorzichtig om een gelijkmatige dikte te krijgen. Verwijder het bovenste vel bakpapier. Druk de lange randen van het deeg lichtjes plat tot ongeveer 1 inch breed, zodat wanneer de rol voltooid is, de naadzijde niet dikker zal zijn dan de rest van het deeg.
- Plaats de worstrol op de achterkant van elk stuk deeg. Rol de worst naar voren, maar om hem helemaal op te rollen, doe je hetzelfde aan de andere kant. Trek en rek het een beetje uit, waardoor het dunner wordt.
- Bestrijk een beetje meer eimengsel op de randen en druk deze samen door eraan te trekken en te rekken. Zoals gebruikelijk bij dit soort dingen, eindig met de naad aan de onderkant. Voordat je ze snijdt, zet je ze in de vriezer om ongeveer 10 minuten op te stijven.
- Snijd elke rol in acht stukken op een met bloem bestoven oppervlak en bestrooi ze met sesamzaadjes. Als je geen behoefte hebt aan zaadjes, laat ze dan gerust weg, het is optioneel.
- Leg ze op een met silpat beklede bakplaat en geef ze een lichte druk zodat ze wat platter worden en niet omvallen. Zet ze in het midden van een oven op 375 graden Celsius gedurende ongeveer 30 minuten of tot ze mooi bruin zijn.