Het is zo makkelijk om roerei te maken. Er zijn slechts twee eenvoudige dingen om te onthouden: kook de eieren op een laag vuur en roer niet te veel. Met alleen deze twee stappen worden de roereieren luchtig.

Hoe maak je Roerei
- Breek eieren in een kom. Klop ze goed zodat ze volledig gemengd zijn, want soms klop ik ze niet genoeg en dan zijn het wit en de dooier gescheiden. Je wilt er echt voor zorgen dat je ze goed klopt, zodat het wit en de dooier goed gemengd zijn.
- Doe een beetje boter in de pan. Een van de sleutels tot echt goede roereieren is om ze op een heel laag vuur te koken en de manier waarop je ze roert zal zorgen voor luchtige eieren. Als je te veel roert, worden je eieren plat.
- Giet de geklopte eieren langzaam in de pan.
- Mijn eerste instinct is om ze meteen te gaan roeren, maar dat resulteert alleen maar in stukjes die allemaal gebroken zijn en dat is waarom je die platte uitstraling krijgt. Wat je wilt doen, is ze laten koken en terwijl ze koken, trek je het gekookte deel van de eieren naar het midden en draai je de pan, zodat het vloeibare deel naar de zijkant gaat en dat kookt. Kijk wat er gebeurt, ze worden echt heel luchtig.
- Wanneer de stukjes beginnen te vormen, trek je ze naar het midden van de pan met een spatel. Het gekookte ei beweegt naar binnen en het vloeibare ei beweegt naar buiten en dit zorgt voor een luchtige uitstraling van onze eieren.
- Als de stukjes beginnen te stollen, gaat dat vrij snel, dus blijf ze wegtrekken terwijl ze koken en laat het vloeibare deel de plaats innemen van het gekookte ei. Vouw ze een beetje over zichzelf om het binnenste van het ei te laten koken, maar roer niet te veel, want dan vallen ze uit elkaar en zien ze er plat uit.
- Voorkom dat je ze te veel kookt en dat ze bruin worden, want dan worden ze taai. Vouw ze gewoon over zichzelf en je krijgt mooie, luchtige eieren.
- Haal ze uit de pan voordat ze helemaal gaar zijn, want ze zullen nog een beetje doorgaren op het bord.
- Voeg een beetje zout toe en een beetje gemalen peper. Als je geen zwarte spikkels erin wilt, gebruik dan wat witte peper.
INGREDIËNTEN
Instructies
- Breek eieren in een kom.
- Klop ze goed zodat ze volledig gemengd zijn, want als je ze goed klopt, worden het wit en de dooier volledig vermengd.
- Verwarm de pan op laag vuur.
- Doe een beetje boter in de pan en laat het smelten op laag vuur.
- Giet de eieren in de pan en roer niet.
- Laat ze beginnen te koken en terwijl ze koken, trek je het gekookte deel van de eieren naar het midden en draai je de pan, zodat het vloeibare deel naar de zijkant gaat.
- Laat stukjes ontwikkelen, de eieren zullen langzaam gaar worden. Kook ze echt op laag vuur en de manier waarop je ze roert zal luchtige eieren creëren. Als je te veel roert, worden je eieren plat.
- Haal ze uit de pan voordat ze helemaal gaar zijn, want ze zullen nog een beetje doorgaren op het bord.
- Breng op smaak met zout en peper.
Notities
- Als je er iets bij wilt doen, leg het er dan bovenop en stop het niet binnenin tijdens het koken, want dan krijg je alleen maar eieren die niet geel en luchtig zijn.
- Bak je roereieren in een pan op lage temperatuur alleen.
- Roer niet te veel.