Recept voor gevulde paprika’s

Gevulde paprika
Gevulde paprika

Dit recept voor Gevulde Paprika’s combineert levendige paprika’s, mager rundergehakt en aromatische kruiden om een geruststellend en smaakvol gerecht te creëren. Het proces begint door grote paprika’s uit te hollen en ze kort te blancheren voor optimale zachtheid.

Vegetarische lasagne

Wat zijn Gevulde Paprika’s?

Dit is een gerecht dat indrukwekkend oogt maar verrassend eenvoudig te maken is. Kleurrijke paprika’s worden gevuld met een smakelijke combinatie van tomatenrundvlees en rijst, vervolgens bedekt met gesmolten mozzarella kaas voor een perfecte presentatie. Ons eenvoudige recept voor Gevulde Paprika’s is goed voor vier porties, waardoor het perfect is voor een gezinsdiner.

Tomatensaus, vlees, rijst en kaas zijn de meest voorkomende vullingen voor gevulde paprika’s, maar je zult allerlei verschillende kruiden en vervangingen zien. Verander de smaak met behulp van cheddar kaas en je slowcooker met ons recept voor Gevulde Paprika’s uit de Slowcooker, of bak al die smakelijke vullingen in een Gevulde Paprika Ovenschotel!

Hoe serveer je Gevulde Paprika’s

Deze Gevulde Paprika’s met rijst bieden al een mooie variatie aan voedselgroepen, maar je kunt een heerlijke maaltijd completeren met een eenvoudige bijgerecht salade, seizoensgroenten en dinerbroodjes of knapperig brood. We vinden het leuk om de gevulde paprika’s op te dienen als een prachtig buffet of als middelpunt bij een gezamenlijke maaltijd. Wees creatief en gebruik een scala aan paprikakleuren voor een extra vrolijke presentatie, of houd het monochroom met gevulde groene paprika’s of een andere favoriete kleur.

Hoe bewaar je en verwarm je Gevulde Paprika’s

Heb je uiteindelijk één of twee onaangeroerde gevulde paprika’s over? Bewaar ze voor de volgende dag door ze in een luchtdichte container in de koelkast te zetten. Wanneer het tijd is om ze opnieuw op te warmen, raden we aan ze in een ovenbestendige schaal te plaatsen en af te dekken met aluminiumfolie. Bak in een oven op 180°C gedurende ongeveer 15 minuten of tot ze door en door verwarmd zijn en het midden een temperatuur van 74°C heeft bereikt.

Ingrediënten

  • 4 grote paprika’s (elke kleur)
  • 450 gram mager rundergehakt (minimaal 80% mager)
  • 2 eetlepels gehakte ui
  • 1 kop gekookte rijst
  • 1 theelepel zout
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 blik (15 oz) Muir Glen™ biologische tomatensaus
  • 75 gram geraspte mozzarella kaas (3 oz)

instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd een dun plakje van de steelkant van elke paprika om de bovenkant van de paprika te verwijderen. Verwijder zaden en membranen; spoel de paprika’s af. Indien nodig, snijd een dun plakje van de onderkant van elke paprika zodat ze rechtop blijven staan. In een Nederlandse oven van 4 liter, voeg voldoende water toe om de paprika’s te bedekken. Breng aan de kook; voeg de paprika’s toe. Kook ongeveer 2 minuten; laat uitlekken.
  3. In een koekenpan van 10 inch, kook het gehakt en de ui op middelhoog vuur 8 tot 10 minuten, af en toe roerend, tot het gehakt bruin is; afgieten. Roer de rijst, zout, knoflook en 1 kop van de tomatensaus erdoor; verwarm tot het heet is.
  4. Vul de paprika’s met het gehaktmengsel. Zet de paprika’s rechtop in een ongeoliede glazen ovenschaal van 8 inch vierkant. Giet de overgebleven tomatensaus over de paprika’s.
  5. Bedek strak met aluminiumfolie. Bak 10 minuten. Haal het folie eraf en bak nog ongeveer 15 minuten of tot de paprika’s zacht zijn. Bestrooi met kaas.

Tips

  • Strooi een handvol gehakte verse oregano of peterselie over elke paprika voor het serveren.
  • Kies een regenboog van grote zoete paprika’s om te vullen en terwijl je ze klaarmaakt, zet ze rechtop in je ovenschaal – het is gemakkelijker om ze zo te vullen.
  • Geraspte kaas wordt toegevoegd nadat de paprika’s uit de oven zijn gehaald. Voor extra gesmolten kaas kun je de met kaas bedekte paprika’s gerust nog een paar minuten terug in de oven zetten.
  • Vervang de rijst door een ander gekookt graan. Probeer quinoa, bulgur, of een kleine pasta zoals orzo of parelcouscous.

Dit recept biedt een symfonie van texturen en smaken, waardoor het een ideale keuze is voor een gezellig familiediner of een bijeenkomst met vrienden. De combinatie van voedzame ingrediënten en eenvoudige stappen zorgt voor een bevredigende en heerlijke maaltijd voor elke gelegenheid. Geniet van deze gevulde paprika’s die moeiteloos eenvoud combineren met culinaire uitmuntendheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *