Gemakkelijke en gezonde Bananen-Haverpannenkoekjes – Simply Delicious

Bananen-Haverpannenkoekjes

Gemakkelijke, gezonde banaan-havermoutpannenkoeken zijn een gezond en vullend ontbijt, geserveerd met vers fruit en kunnen binnen enkele minuten worden gemaakt.

Wat zo geweldig is aan dit gezonde banaanpannenkoekenrecept, is dat ze een geweldige textuur hebben dankzij de fijn gemalen havermout en boordevol goede voedingsstoffen zitten. De haver maakt ze glutenvrij, dus als je worstelt met glutenintolerantie of coeliakie, zijn deze perfect. (Zorg ervoor dat de havermout die je gebruikt glutenvrij is.)

Is oatmeal gluten free?

In het kort, ja. Het probleem ontstaat wanneer de haver verwerkt wordt in een fabriek of installatie waar ook tarwe of andere glutenbevattende granen aanwezig zijn, wat tot kruisbesmetting kan leiden. Zorg er dus absoluut voor dat je havermout glutenvrij is voordat je verder gaat.

Deze gezonde blenderpannenkoeken krijgen ook een goede dosis eiwitten van de eieren (gebruik zeker vrije-uitloop/biologische eieren) en natuurlijk zijn de bananen zelf kleine gezondheidsbommen. Ze zitten boordevol vezels, kalium en vele andere essentiële vitaminen en mineralen.

Al met al is dit een fantastisch alternatief voor gewone pannenkoeken, gevuld met alle goede dingen en een geweldig, makkelijk gezond ontbijt. Smakelijk!

Hoe maak je gezonde bananen-havermoutpannenkoekjes?

  • Bereid de beslag voor: Combineer havermout, rijpe bananen, eieren, bakpoeder en een snufje zout in een blender en mix tot een glad en dik beslag.

  • Bak de pannenkoeken: Bak lepels van het beslag in een druppel olie in een anti-aanbakpan op middelhoog vuur tot ze aan beide zijden goudbruin zijn en gaar van binnen. Serveer met ahornsiroop/honing en vers fruit.

Ingrediënten:

  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • ½ kopje havermout
  • ½ theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • ahornsiroop om te serveren (optioneel)

Instructies:

  1. In een blender, combineer de geschilde banaan, eieren, havermout, bakpoeder en zout.
  2. Laat het mengsel mixen tot het zo glad is als je wilt en goed gemengd is. Laat het beslag 10-20 minuten staan tot het iets dikker wordt.
  3. Verwarm een anti-aanbakpan op middelhoog vuur.
  4. Bak lepels van het beslag tot ze aan beide zijden goudbruin zijn.
  5. Serveer met een scheutje ahornsiroop en vers fruit naar keuze.

    Voedingswaarde:

Calorieën: 245 kcal | Koolhydraten: 41 g | Eiwit: 9 g | Vet: 5 g | Verzadigd vet: 1 g | Cholesterol: 163 mg | Natrium: 65 mg | Kalium: 657 mg | Vezels: 5 g | Suiker: 14 g | Vitamine A: 315 IU | Vitamine C: 10,2 mg | Calcium: 84 mg | IJzer: 1,9 mg

Luchtige Zelfgemaakte Pannenkoeken Recept

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *