crosne creations roerbakken en beitsen

Crosne on table

Crosne, ook bekend als Chinese artisjok, behoort tot dezelfde familie als munt, wat betekent dat ze zich potentieel ongecontroleerd kunnen vermenigvuldigen en net als munt wild kunnen groeien.

Als je besluit om ze te kweken, zorg er dan voor dat je ze in een afgesloten gebied kweekt, zodat ze niet overal gaan groeien. Wat ze doen is dat ze deze knollen produceren en die knollen kunnen overal liggen. En als je oogst en vergeet om ze allemaal te oogsten of er een paar mist, dan zullen die knollen uitgroeien tot meer planten, dus dat is echt hoe ze zich vermenigvuldigen.

Ze zijn ook meerjarig, wat betekent dat ze elk jaar terugkomen. De bovenkant sterft af, maar de onderkant blijft leven en dan groeien ze gewoon weer terug zodra het weer warm is.

Hoe smaakt crosne?

Het is super knapperig en heeft voor mij dezelfde textuur als jicama. Ik denk dat de smaak ook erg vergelijkbaar is, behalve dat het niet zo zoet is als jicama, maar wel erg interessant. Je kunt waarschijnlijk gemakkelijk een kom van deze eten omdat de smaak erg neutraal is, interessant lichtzoet en een beetje nootachtig.

Als je niet zo van groenten houdt, zou je deze waarschijnlijk nog steeds eten. Ik denk dat rauw het beste is, omdat je dan de volledige knapperigheid en beste textuur krijgt. Je kunt het licht koken, maar ik denk niet dat ik deze graag kook, ik eet ze liever direct, weet je, plukken, wassen en eten.

Crosne augurk in pot

Ingrediënten voor snel ingemaakte crosnes:

Instructies

  1. Breng het water aan de kook en doe de crosne erin. Laat het een minuutje koken. Ze hebben slechts een minuut nodig om te koken.
  2. Zodra ze een minuut hebben gekookt, gaan we ze gewoon in een zeef doen en er koud water over laten lopen zodat ze afkoelen, en laat ze dan volledig afkoelen.
  3. Breng de rode wijnazijn aan de kook tot de suiker is opgelost en zet het vuur weer uit. Laat het afkoelen.
  4. Doe je crosne en sjalotten in een schone pot. Giet je rode wijnazijnmengsel en de chili, zwarte peper erin. Geef het een goede schud.
  5. Zet het een tot twee dagen in de koelkast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *