Boerenkool stamppot met Spekjes

We maken groene soep, maar niet zomaar een groene soep. Dit recept, afkomstig uit Noord-Portugal, wordt door experts beschouwd als een van de lekkerste soepen ter wereld, en welke experts? Soepexperts! En ik ben erg enthousiast om je mijn persoonlijke favoriete versie te laten zien.

Boerenkool stamppot met Spekjes

Ingrediënten

Instructie

  1. Begin met het snijden van wat Portugese worst, ook wel bekend als linguista.
  2. Zet een soeppan op middelhoog vuur en voeg daar een beetje olijfolie aan toe, samen met de worst.
  3. Bak de worst ongeveer drie minuten, tot de randen wat kleur krijgen.
  4. Haal de worst met een zeef of schuimspaan uit de pan en bewaar deze in een kom tot later.
  5. Verlaag het vuur naar medium-laag en voeg onze fijngehakte uien toe aan de pan, samen met een snufje zout. Bak en roer af en toe tot ze zacht worden.
  6. Doe de aardappelen in de pan, samen met een paar theelepels zout, en giet de kippenbouillon erbij. Verhoog het vuur naar hoog en breng dit aan de kook. Zodra het kookt, verlaag je het vuur naar medium-laag en kook je dit totdat de aardappelen helemaal gaar zijn.
  7. Als de aardappelen gaar zijn, gebruik je een pureestamper om de aardappelen in de bouillon te stampen.
  8. Voeg de boerenkool toe, een paar handenvol per keer.
  9. Pak de kom met worst en voeg die toe aan de soep. Laat het op middelhoog vuur pruttelen. Verlaag het vuur naar medium-laag en laat het ongeveer 45 minuten sudderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *