Heartige Toscaanse Vegetarische Ribollita Recept

Ribollita is een stevige Toscaanse soep gemaakt van groenten, ingeblikte bonen en oud brood. Ribollita betekent eigenlijk “opnieuw gekookt”, en deze soep maakt die naam waar. Hij is zelfs beter de volgende dag.

Ribollita is gemaakt van een heleboel heel eenvoudige ingrediënten, en er zijn een miljoen en één versies van ribollita-recepten te vinden. Ik ga gewoon die van mij met je delen, waar mijn familie absoluut dol op is. En het is snel en gemakkelijk, en nog lekkerder de volgende dag.

Hoe maak je Ribollita

  1. De eerste stap is om brood te roosteren. Neem een brood en snijd het in willekeurig grote stukken. Vervolgens een goede scheut extra vierge olijfolie. Geef het een goede toss. Doe dit in de oven op 400 graden voor ongeveer 10 minuten of zo. Het enige wat je nodig hebt, is dat het wat textuur heeft en een beetje knapperigheid, maar niet te veel.
  2. Verhit een ruime scheut extra vierge olijfolie. Misschien ongeveer drie eetlepels of zo. Zodra dit glinstert, voeg je uien, bleekselderij en wortels toe. Wees geduldig. Je wilt dat de sofrito inkookt, zweet en verzacht. En om dat te helpen, gebruik een beetje koosjer zout om de uien hun sappen te laten vrijkomen.
  3. Wanneer dingen smelten en mooi wat goede sappen vrijgeven. Ga hier met wat knoflook in.
  4. Voeg een groot blik San Marzano tomaten toe, voeg wat witte wijn en groentebouillon toe.
  5. Ondertussen nemen we wat van de cannellinibonen en een paar lepels bouillon en mengen ze in onze keukenmachine.
  6. Wanneer de bouillon borrelt. Ga nu de smaken toevoegen. Voeg kaaskorst en Parmezaanse kaaskorst toe. Het gaat wat oplossen. Het gaat de soep gewoon doordrenken met veel smaak. Voeg een paar takjes tijm toe. Een paar laurierblaadjes. Een beetje oregano. En slechts een snufje zout. We gaan dit roeren. Zet het op een middelhoog vuur en laat het nog een paar minuten sudderen, voordat we onze groenten toevoegen.
  7. Voeg cannellinibonen en de bonen die we eerder hebben geblitzd toe. En dan een flinke bos boerenkool.
  8. Voeg nu de helft van het geroosterde brood toe. En ik hou ervan om het te roosteren zodat het nog een beetje bite heeft. Geef dit nog een paar minuten om het brood te laten absorberen en te verzachten.
  9. Je kunt wat van het geroosterde brood bovenop toevoegen als je dat wilt, alleen maar om het meer textuur te geven. Of je kunt het in een kom serveren en het brood later toevoegen. Een goede scheut extra vierge olijfolie eroverheen.

INGREDIËNTEN

INSTRUCTIES

  1. De eerste stap is om brood te roosteren. Neem een ​​brood en snijd het in willekeurig grote stukken. Vervolgens een goede scheut extra vierge olijfolie. Geef het een goede toss. Doe dit in de oven op 400 graden voor ongeveer 10 minuten.
  2. Verhit een ruime scheut extra vierge olijfolie. Misschien ongeveer drie eetlepels of zo. Zodra dit glinstert, voeg je uien, bleekselderij en wortels toe. Wees geduldig. Je wilt dat de groenten zacht worden. Voeg een beetje koosjer zout toe om de uien hun sappen te laten vrijkomen. Bak op middelhoog vuur. Voeg wat knoflook toe.
  3. Voeg een groot blik San Marzano tomaten toe, voeg wat witte wijn en groentebouillon toe.
  4. Neem wat van de cannellinibonen en een paar lepels bouillon en meng ze in onze keukenmachine.
  5. Wanneer de bouillon borrelt. Voeg kaaskorst, Parmezaanse kaaskorst, tijm, laurierblaadjes, oregano en een snufje zout toe. Roer het geheel door. Zet het vuur op middelhoog en laat het nog een paar minuten sudderen voordat je de groenten toevoegt.
  6. Voeg cannellinibonen en de eerder geblende bonen toe. Voeg dan een flinke bos boerenkool toe.
  7. Voeg nu de helft van het geroosterde brood toe. Laat dit nog een paar minuten koken zodat het brood kan absorberen en zachter kan worden.
  8. Je kunt wat van het geroosterde brood bovenop toevoegen als je dat wilt, alleen maar om het meer textuur te geven. Of je kunt het in een kom serveren en het brood later toevoegen. Besprenkel er wat extra vierge olijfolie overheen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *