
Als je dol bent op romige, dromerige desserts, dan moet je mijn klassieke tiramisu recept proberen. Het komt snel samen en er is geen bakken bij betrokken.
Dit is een van mijn favoriete desserts aller tijden. Ik heb dit eigenlijk voor mijn verjaardag voor mezelf gemaakt in plaats van een taart omdat het het perfecte dessert is. Als je van romige dingen houdt, een beetje koffie, een beetje donkere rum. Het is een symfonie van smaken, ik hoop dat je dit recept maakt.
Tiramisu lijkt misschien het ultieme klassieke Italiaanse dessert, maar het is vrij modern. De eerste tiramisu’s stonden in kookboeken in de jaren 60 en het werd echt populair in de jaren 1980. Het is als een decadent, weelderig dessert uit de jaren 80.
HOE JE DIT TIRAMISU RECEPT MAAKT
- Begin met het toevoegen van een half kopje donkere rum, anderhalve kop donkere koffie. Dit zal later opzij worden gezet. Tegen de tijd dat je het nodig hebt, zal het grotendeels op kamertemperatuur zijn.
Als je dit voor kinderen maakt en je wilt het weglaten, oke, dat kan. Maar je wilt waarschijnlijk ook de koffie weglaten of cafeïnevrije koffie gebruiken. Dus het recept zal dan iets anders zijn.
- Voeg aan een grote kom 16 ons mascarpone kaas op kamertemperatuur toe.
Dit is als het cruciale ingrediënt in je tiramisu. Het is als roomkaas, maar veel milder van smaak, dus je kunt echt de melk proeven. Het is bijna alsof je vaste room hebt, het is heerlijk.
- Voeg aan deze mascarpone een kwart kopje donkere rum toe. Klop dit op en je kunt hiervoor geen elektrische mixer gebruiken tot het mooi glad is. En nu kunnen we dat opzij zetten.
- Zet een pan met water op een laag vuur. Als het water begint te sudderen, scheid dan zes eiwitten van de dooiers. Klop twee derde kopje suiker in je eierdooiers.
- Plaats dat boven sudderend water voor een dubbele boiler. Wat we nu maken is eigenlijk een zabaglione. Het is een lichte custard en het vormt de basis van onze tiramisu. Het wordt romig, perfect ingesteld en gewoon geweldig zonder gelatine of maïszetmeel te gebruiken.
- Wanneer de eierdooiers en suiker dikker zijn geworden. Ze zijn een lichte, gele kleur. De suiker is opgelost en je kunt gewoon testen met je vingers. En het is klaar om te worden opgenomen in de mascarpone en rum.
- Giet het eierdooiermengsel in onze mascarpone en meng het gewoon door elkaar tot het is gecombineerd. Als je wilt, kun je zeker een elektrische handmixer hiervoor gebruiken.
- Laat het in de koelkast staan terwijl je je slagroom maakt.
Slagroom
- Voeg twee kopjes koude slagroom en twee theelepels vanille-extract toe aan de kom van je standmixer of een grote kom als je een handmixer gebruikt. Klop dit op tot het aan de stevigere kant is wat betreft slagroompieken.
- Het is tijd om de slagroom door de custard te vouwen.
Monteren
- Blijf je lange vingers dippen en leg ze in een rij op je bakvorm.
Je lange vingers hebben slechts een hele snelle dip nodig van ongeveer twee seconden per kant. Plaats ze erin en ga zo door. Je wilt je lange vingers niet volledig doorweken, want dan worden ze alleen maar zompig.
- Zodra je eerste laag lange vingers is gedrenkt en op je bakvorm is geplaatst, is het tijd om de helft van dit romige, dromerige mengsel eroverheen te verdelen.
- Ga dan gewoon door met het weken en plaatsen van de tweede laag lange vingers. Bedek alle lange vingers met het romige mengsel.
- Voeg nu wat cacaopoeder toe aan de bovenkant en bestrooi de bovenkant royaal met cacaopoeder.
Het zal wat vocht opnemen van de mascarpone en rum en echt donkerder worden.
- Je tiramisu is technisch gezien klaar om van te genieten, maar het moet ‘s nachts steviger worden. Dus zet het in de koelkast.
- Snijd je stukjes in de gewenste grootte. Haal dat stukje eruit en de eerste is het moeilijkst. Leg het op een bord en je bent klaar om ervan te genieten.
Ingrediënten
Instructies
- Voeg een half kopje donkere rum en anderhalve kop koffie toe in een kom, roer samen en zet opzij.
- Voeg mascarpone kaas toe aan een grote kom, samen met 1/4 kopje donkere rum, klop dit op tot goed gecombineerd. Zet opzij.
- Scheid 6 eiwitten van de dooiers, klop suiker in de eierdooiers. Plaats dit boven sudderend water voor een dubbele boiler. Wanneer het mengsel van eierdooiers en suiker dikker wordt, lichtgeel van kleur is en de suiker is opgelost, duurt dit ongeveer 5 tot 8 minuten.
- Giet het eierdooiermengsel in de mascarpone en meng het samen tot het gecombineerd is. Plaats in de koelkast voor 15 minuten.
- Voeg twee kopjes koude slagroom en twee theelepels vanille-extract toe aan een kom of de kom van een standmixer met het garde-opzetstuk. Klop dit op tot het aan de stevige kant is wat betreft pieken van slagroom.
- Vouw de opgeklopte slagroom voorzichtig door het custardmengsel.
- Ga door met het dippen van je lange vingers in het koffiemengsel en leg ze in een rij op je bakvorm.
- Voeg de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers.
- Voeg een tweede laag gedipte lange vingers toe en verdeel de resterende mascarponemengsel er gelijkmatig overheen.
- Bestrooi royaal met cacaopoeder over de bovenkant. Tiramisu heeft tijd nodig om op te stijven, dus zet het in de koelkast.
monteren
Notities
- Je lange vingers hebben slechts een hele snelle dip nodig van ongeveer twee seconden per kant. Je wilt je lange vingers niet volledig doorweken, want dan worden ze alleen maar zompig.
- Als je het te veel klopt, verandert het in boter. Zoals altijd raad ik aan om de slagroom met de hand af te maken. Dit geeft je totale controle en stelt je in staat om het naar het niveau te brengen waar je het nodig hebt.