Recept: Zelfgemaakte Mini Ronde Ravioli met Kippenbouillon

Mini-Ronde-Ravioli

Zelfgemaakte mini ronde ravioli geserveerd in een smaakvolle kippenbouillon, perfect voor een troostende maaltijd. Deze ravioli zijn eenvoudig, makkelijk en leuk om te maken en kunnen worden genoten met het hele gezin. Een heerlijk gevoel uit de straten van het oude Rome, Italië, dat je wilt delen met je familie voor generaties.

Ingrediënten

    Voor Pastadeeg

    Voor Vulling

    Voor het serveren:

    Instructies

      Bereid Pastadeeg

    1. In een mixer, combineer bloem en zout.
    2. In een aparte kom, meng eieren, olijfolie en dooiers indien gewenst.
    3. Voeg geleidelijk het eimengsel toe aan de bloem en meng tot een deeg ontstaat.
    4. Kneed het deeg met een deeghaak gedurende ongeveer 5 minuten tot het glad is.
    5. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten.
    6. Maak de Vulling

    7. In een kom, combineer ricotta kaas, mascarpone kaas, Parmezaanse kaas, pecorino romano kaas, olijfolie, nootmuskaat, basilicum en zwarte peper.
    8. Meng goed en laat de vulling 30-40 minuten op kamertemperatuur rusten om de smaken te laten mengen.
    9. Rol het Pastadeeg Uit

    10. Verdeel het geruste deeg in handelbare stukken.
    11. Rol elk stuk uit met een pastamachine tot dun en doorschijnend.
    12. Snijd het uitgerolde deeg in kleine vierkantjes of rondjes.
    13. Monteer de Ravioli

    14. Leg een kleine hoeveelheid vulling in het midden van de helft van de deegvierkantjes.
    15. Bestrijk de randen met water en leg er een ander vierkantje bovenop.
    16. Druk de randen stevig aan om te sluiten en snijd de ravioli uit met een stompkantige stempel.
    17. Kook de Ravioli

    18. Breng de kippenbouillon aan de kook.
    19. Voeg voorzichtig de ravioli toe aan de bouillon en kook ze ongeveer 3 minuten tot ze naar het oppervlak drijven.
    20. Serveer

    21. Schep de gekookte ravioli in kommen en giet er hete bouillon over.
    22. Garneer met vers geraspte Parmezaanse kaas, een scheutje olijfolie en versgemalen zwarte peper.

    Opmerkingen

    • Houd het pastadeeg bedekt om uitdroging tijdens het rollen te voorkomen.
    • Zorg ervoor dat de bouillon heet genoeg is om de ravioli snel te koken en te voorkomen dat ze opengaan.
    • Pas de vulling aan naar smaakvoorkeuren.
    • Geniet van de ravioli warm met knapperig brood voor een troostende maaltijd.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *