Lasagne is een van die maaltijden die zo hartig en troostend zijn, en het heeft de mogelijkheid om echt heerlijk te zijn. Vaak vind ik dat lasagnes gewoon gebrek hebben aan smaak. Ze zijn een beetje vlak, en dat is teleurstellend. Dit gaat dat niet doen. We gaan tonnen smaak hebben. Je zult al die heerlijke momenten hebben, en lagen en je kunt dit combineren met een salade of wat groenten en gewoon, heel erg blij en vol zijn. Je kunt ook het heerlijke recept voor vegetarische lasagne proberen

Ingrediënten
Voor de Vleessaus
Voor de Kaasvulling
Voor de Assemblage
Instructies
- Plaats een grote Nederlandse oven op middelhoog vuur en laat hem goed opwarmen.
- Voeg nu de worst toe, samen met driekwart pond gehakt. Gebruik de achterkant van een houten lepel om al dat vlees te breken, af en toe roerend, gedurende zes tot acht minuten, tot het bruin is.
- Voeg de ui en knoflook toe. Bak dit ongeveer vijf minuten terwijl je regelmatig roert, zodat alles mooi zacht wordt.
- Wanneer de uien lekker zacht zijn, voeg je zes ons tomatenpuree toe terwijl je constant roert.
- Voeg geplette tomaten, tomatensaus, één eetlepel kristalsuiker, Italiaanse kruiden, basilicum, zout en gemalen zwarte peper toe. Breng aan de kook en zet het vuur dan laag en laat dit ongeveer 25 minuten sudderen, tot het is ingedikt.
- In een grote kom, voeg verse ricotta toe, één groot ei gekraakt erin, voeg vers gehakte peterselie toe, zout, gemalen zwarte peper, geef het een roer. Zet opzij.
- Pak een grote pot, vul deze met water, voeg royaal zout toe en breng het aan de kook. Voeg de pasta toe. Giet de pasta af. Spoel dit af met koud water.
- Pak een ovenschaal van 9 bij 13 inch. Vet lichtjes in met olijfolie of kookspray indien gewenst. Op de bodem van de voorbereide schaal voeg je twee kopjes vleessaus toe. Verdeel dit in een gelijkmatige laag. Pak een aantal pastastrips en leg ze neer.
- Bovenop voeg je wat kaassaus toe. Verspreid de kaas over de pasta. Herhaal de lagen nog een keer (saus, noedels, kaas).
- Nog eens twee kopjes vleessaus over de kaas. Verspreid dat nog een keer. Tijd voor de volgende laag pasta. Neem de rest van de kaassaus en giet die over je pasta.
- Bedek deze mooie taart met plakjes verse mozzarella en een kwart kopje vers geraspte Parmezaanse kaas.
- Bedek dit met aluminiumfolie. In de oven, 375 graden Fahrenheit voor een half uur. Verwijder dan de folie en bak nog eens 15 minuten, tot het goudbruin en bubbelt. En als je wilt, verwarm het dan nog even onder de grill, twee tot drie minuten om er echt kleur op te krijgen. Geef het voor het serveren 15 minuten om te rusten.
Voor de Vleessaus
Voor de Kaasvulling
Voor de Assemblage
Notities
- Giet de pasta af, spoel dit af met koud water.
- Wanneer de lasagne uit de oven komt, bubbelt en goudbruin is, moet je het 15 minuten laten rusten. Anders zal het gewoon overal lekken.
- Bedek alle pasta met saus en kaas, blootgestelde pasta zal uitdrogen in de oven.