
Pelmeni zijn Russische dumplings of ravioli die gevuld zijn met gehakt en gekookt worden. Daarna kun je ze mengen met zout, boter en peper, of je kunt ze eten met de bouillon of het water waarin ze gekookt zijn. Het is zo’n heerlijke en troostende maaltijd.
Om deze te maken heb je zeer eenvoudige ingrediënten nodig: gehakt (ik geef de voorkeur aan gehakt rundvlees, maar je kunt ook gehakt varkensvlees of gehakt kippenvlees gebruiken), bloem, eieren, zout, peper en één ui. Dat is het! Ik weet vrij zeker dat je al deze ingrediënten bij de hand hebt. Als je ongeveer één tot twee uur vrij hebt, raad ik je zeker aan om dit te proberen. Je zult niet teleurgesteld zijn.
Hoe maak je pelmeni
- Voeg eieren, zout en een, en in een staande mixer, meng alles goed door elkaar. Voeg meer bloem toe, twee kopjes tegelijk; ik merk dat het op deze manier beter opgenomen wordt.
- Wanneer de mixer het deeg even gekneed heeft, verplaats het deeg dan naar een met bloem bestoven oppervlak en kneed het met de hand gedurende ongeveer vijf minuten. Laat het vervolgens ongeveer 20 minuten staan zodat het gluten zijn werk kan doen. Kom daarna terug en kneed het nog een keer en laat het nog eens 20 minuten rusten. Bedek het deeg zodat het niet uitdroogt.
- Bereid de vulling voor. Voeg gehakte ui, rundergehakt toe; gooi het gewoon in je kom. Voeg wat zout en peper toe, en roer alles goed door elkaar.
- Snijd een klein stukje deeg af en rol het uit tot het heel dun is.
- Pak een koekjessteker en maak cirkels, of je kunt een klein glas gebruiken om het uit te snijden. Plaats ongeveer een halve theelepel vulling in elke cirkel. Om de mini-vorm te maken, wil je gewoon de vulling in het midden houden en de zijkanten samenknijpen om een halfmaanvorm te krijgen. Trek vervolgens beide uiteinden naar elkaar toe en knijp ze samen.
- Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en voeg je pelmeni toe. Zorg ervoor dat je ze roert zodat ze niet aan de bodem blijven plakken.
- Kook ze ongeveer 13 minuten.
- Haal ze uit de pan en meng ze met wat boter en peper.
Hoe maak je Pelmeni zonder een koekjessteker of een klein glas
Neem een stuk deeg en rol het uit tot een slangvorm, lekker dun. Pak dan je mes en snijd stukken af van ongeveer een kwart inch dik. Neem vervolgens elk stuk dat je hebt afgesneden en doop ze in bloem en vorm ze met je vingers tot een cirkel. Gebruik daarna je deegroller om elk stuk deeg uit te rollen tot een kleine cirkel.
Vries Pelmeni in
Plaats het dienblad ongeveer een uur of twee in de vriezer totdat de Pelmeni volledig bevroren zijn. Vervolgens doe ik ze over in een ziplock-zakje en bewaar ze in mijn vriezer voor die drukke avonden. Ze zijn in een mum van tijd een heerlijk zelfgemaakt diner.
Ingrediënten
Ingrediënten voor het deeg
Ingrediënten voor de vulling
instructies
- Voeg eieren, zout en een, en in een staande mixer, meng alles goed door elkaar. Voeg meer bloem toe, twee kopjes tegelijk
- Wanneer de mixer het deeg even gekneed heeft, verplaats het deeg dan naar een met bloem bestoven oppervlak en kneed het met de hand gedurende ongeveer vijf minuten. Laat het vervolgens ongeveer 20 minuten staan zodat het gluten zijn werk kan doen. Kom daarna terug en kneed het nog een keer en laat het nog eens 20 minuten rusten. Bedek het deeg zodat het niet uitdroogt.
- Bereid de vulling voor. Voeg gehakte ui, rundergehakt toe; gooi het gewoon in je kom. Voeg wat zout en peper toe, en roer alles goed door elkaar.
- Snijd een klein stukje deeg af en rol het uit tot het heel dun is.
- Pak een koekjessteker en maak cirkels, of je kunt een klein glas gebruiken om het uit te snijden. Plaats ongeveer een halve theelepel vulling in elke cirkel. Om de mini-vorm te maken, wil je gewoon de vulling in het midden houden en de zijkanten samenknijpen om een halfmaanvorm te krijgen. Trek vervolgens beide uiteinden naar elkaar toe en knijp ze samen.
- Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en voeg je pelmeni toe. Zorg ervoor dat je ze roert zodat ze niet aan de bodem blijven plakken.
- Kook ze ongeveer 13 minuten.
- Haal ze uit de pan en meng ze met wat boter en peper.