Ceviche recept met avocado en verse groenten

Ceviche

We maken een makkelijke, heerlijke garnalenceviche. Dit is een van mijn favoriete gerechten, vooral op een warme dag, dus hier is de deal. Er komt geen koken aan te pas. De garnalen worden gekookt door de zuurgraad van de citrus die we gaan gebruiken, en als ik zeg gekookt, bedoel ik niet op traditionele wijze met warmte. Het wordt gekookt met zuur en het zuur zal de eiwitten in de garnalen denatureren. Dat zal de kleur veranderen en de textuur harder maken, net als wanneer je ze zou sauteren.

Deze ceviche is hoe dan ook heerlijk, maar je kunt er zoveel dingen aan toevoegen. Ik voeg graag mango en radijsjes toe aan de mijne. Het is echt zachte mango, echt knapperige radijsjes, vooral de watermeloenradijsjes omdat ze zo mooi zijn. Als het zomer is, kun je perziken, nectarines, watermeloenen toevoegen. Zorg er gewoon voor dat ze fijn gesneden zijn zodat ze je niet overheersen. Je kunt prachtige fruitige smaken hebben die zich vermengen met de kruiden en al het pittige citrusfruit.

WAT JE NODIG HEBT OM CEVICHE TE MAKEN:

Citrusvruchten

We hebben veel citrusvruchten nodig voor dit gerecht, dus het eerste wat we moeten doen is al onze citrusvruchten in plakjes snijden. De limoenen, de citroenen en de sinaasappels.

Het limoensap is super zuur en het gaat de garnalen koken, maar de garnalen worden niet op een traditionele manier met warmte gekookt. Het is een beetje zachter en zoeter en het zal wat van de zuurheid van de limoenen en citroenen in balans brengen.

Garnalen

Zoals ik eerder al zei, zal het zuur de garnalen marineren, maar het ziet eruit alsof het gekookt is, maar het is eigenlijk niet gekookt. Als je geen probleem hebt met het eten van rauwe garnalen, gaan we verder naar de volgende stap. Als dat niet voor jou is of als je zwanger bent en momenteel erg voorzichtig bent, kun je ze in water koken en ze daarna op smaak brengen met de oplossing. Dat is niet mijn favoriet. Maar als je je zorgen maakt, is dat wat je doet.

Tomaten

Je kunt elke mooie tomaat gebruiken die je kunt vinden. Ik heb wat cherrytomaten gebruikt. Dit is helemaal prima. Gebruik de tomaten die het beste smaken in jouw ceviche. Deze zijn een beetje lastig te hakken, maar het is de moeite waard als je een betere smaak hebt.

Jalapeno

Een jalapeno en je kunt meer pepers toevoegen. Je kunt het heter maken als je wilt. Het is helemaal aan jou.

Rode ui

Gehakte rode ui en het zal waarschijnlijk ongeveer 1/4 zijn van een normale rode ui. Je wilt mooie kleine stukjes rode ui, enerzijds omdat dat lekkerder zal smaken, maar anderzijds zal het gereserveerde sap erin weken en het zal de ui ontvlammen. En ontvlammen is gewoon de scherpte uit de ui of knoflook halen door het in een zuur te laten weken zoals citroensap, azijn, enz. Het staat ook bekend als snel inleggen.

Koriander

Je kunt geen ceviche hebben zonder verse koriander. Gehakte verse koriander. Persoonlijk vind ik de steeltjes niet erg. Als het je echt stoort, kun je alle bladeren eraf halen en die dan hakken.

Avocado

Het toevoegen van in blokjes gesneden avocado aan een gerecht kan een heerlijk rijke en romige textuur eraan geven. Voor de beste smaak en textuur moet je ervoor zorgen dat de avocado rijp is. Om te bepalen of de avocado rijp is, knijp er voorzichtig in. Als het een beetje meegeeft, dan is het rijp.

Ingrediënten

Instructies

  1. Voeg limoen-, citroen- en sinaasappelsap toe aan een mengkom. Reserveer een half kopje van het mengsel voor later en zet opzij.
  2. Snijd de garnalen in stukjes van ½ inch.
  3. Beweeg de garnalen gewoon rond in het sapmengsel zodat ze allemaal bedekt zijn met dat sapmengsel. Zo niet, dan worden ze niet gaar. Daarom hadden we zoveel sap nodig voor dit recept. Zet het een half uur in de koelkast, laat alles marineren.
  4. Zeef de garnalen en gooi het vloeistof weg. Doe de garnalen terug in dezelfde mengkom.
  5. Voeg de tomaten, ui, koriander, jalapeno en zout toe aan een kom. Roer dit door elkaar.
  6. Voeg het gereserveerde sap toe. Nog een laatste keer roeren. Bedek dit en zet het nog een extra half uur in de koelkast. Het eerste half uur, wat trouwens langer had kunnen zijn, het had een uur of zelfs twee kunnen zijn waarin de garnalen gewoon marineren in dat sap, was om ze steviger te maken, de kleur te veranderen en ze te garen.
  7. Voeg voor het serveren een beetje romigheid toe met avocado.

1 Comment

  1. This post is exactly what I was looking for. You’ve addressed all the questions I had and provided clear, actionable advice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *